PROGRAM.

I och med höstsäsongen 2015 flyttade vi till G.a Elverket, Ölandsgatan 8, med vår ordinarie verksamhet.


Programmet för hösten 2022 inleds...

8 september - 19:00

Konsert med Musikkonservatoriets jazzlärare med efterföljande öppen scen.

En annorlunda upptakt på höstens program, som sker i samverkan med Ung Jazz Falun.

En inledande konsert på ca 1 timme följs av en jamkväll för alla hugade och spelsugna musiker och vokalister, ”unga som gamla”!

Husband kommer att finnas på plats.

Obs! Inträde 100:-

Medverkande från scén och ungdom under 25 år fritt!


22 september - 19:00

Karl Olandersson ”Walk and Talk”

Karl Olandersson (trp), Magnus Hjorth (pi), Martin Sjöstedt (bas) och Daniel Fredriksson (tr).

När Karl Olandersson återvänder med sin kvartett på skiva så är det med idel egna låtar. Han har tidigare spelat en hel del standards med sin kvartett och även låtarna från hans egen penna inlemmar sig väl i det sammanhanget.

Här bjuds på snyggt och drivet spel rakt igenom tillsammans med Magnus Hjorth på piano, Martin Sjöstedt på bas och Daniel Fredriksson på trummor. Inspirationen hämtas från swingen och framåt genom 1950-talets snajdiga stilar. Utmärkt gungigt och med lite skiftande karaktär på de olika låtarna finns det mycket att glädjas över på denna välspelade skiva, inte minst Karl Olanderssons eget genomgående virtuosa spel som bjuder på en hel del olika klanger, såväl kraftfulla toner i låtar med högre tempo som mjukare i några av balladerna. Ingen jazz som bryter ny mark utan snarare en som står mitt i traditionen och trivs utmärkt med det.


6 oktober - 19:00

Agnes Persson Kvartett

Agnes Persson (gi), Simon Pehrson Balvig (altsax), August Eriksson (bas) och Nils Agnas (tr).

Agnes Persson är en ny spännande gitarrist och kompositör på den svenska jazzscenen. Efter flytten till Stockholm 2018 har hon verkat flitigt i flera olika sammanhang, både med sin egen musik och i projekt med andra musiker.

Debutalbumet In Collaboration With Flowers släpptes i maj 2021 och fick ett mycket fint mottagande. Det resulterade bland annat i en nominering i kategorin Årets Nykomling på Manifestgalan 2022.

På sitt debutalbum har Agnes samlat åtta originallåtar, som tillsammans skapar en kittlande sfär där energisk improvisation får möta introspektiva kompositioner. Skivan är en reflektion kring rörelse - en befriande dans, ett steg i hjärtats riktning eller en vajande vitsippa på en solig häll.

Med sig på denna turné har hon tre mycket spännande unga musiker som alla har varit en stor del av Agnes musikaliska resa under de senaste fem åren. Tillsammans kommer de framföra låtar från debutalbumet, blandat med nyare alster.

www.agnespersson.com 


20 oktober - 19:00

Bill Öhrström ”Blues into Jazz”

Bill Öhrström (sång och munspel), Max Schultz (gi), Stefan Nilsson (pi), Patrik Boman (kontrabas) och André Borgström (tr).

Bill Öhrström har jobbat med allt och alla och har oceaner av anekdoter att berätta om sina möten från sina karriärer som fotomodell och som musiker; allt från hur Jimi Hendrix sov över på en madrass hemma hos Bill, till varför han tackade nej till att bli sångare för The Who.

Öhrström kan idag betraktas som Sveriges grand old man inom blues. Han tolkar bluesen på ett unikt och genuint sätt vilket gör att publiken ofta får den där känslan att man har fått uppleva något som är på riktigt.

En skön blandning av jazz och blues a lá Johnny Guitar Watson. Evergreens sa° som ni aldrig ho¨rt dem, blandat med bluesklassiker.

Bill Öhrström har varit verksam som musiker och låtskrivare sedan 60-talet och med sång och munspel har han satt ett betydande avtryck på den svenska bluesscenen. Till sitt senaste projekt ”Blues into Jazz” har han lyckats samla ihop några av Sveriges främsta musiker i den här genren.

https://www.youtube.com/watch?v=pS5-TO6QysU

https://www.youtube.com/watch?v=h3CIjqo1rPI

https://www.youtube.com/watch?v=sh2phB_r1q8


3 november - 19:00

Erik Palmberg Group inkl. Karin Hammar

Erik Palmberg (trp), Karin Hammar (trb), Anton Dromberg (pi), Niklas Wennström (bas) och Sebastian Voegler (tr).

Modern jazz, djupt rotad i traditionen. Med ständig närvaro, fokus och expressivitet så tar gruppen sig an Eriks musik samt tolkningar av låtar från The Great American Songbook.

Erik Palmberg är en av de mest intressanta svenska jazztrumpetarna idag och är verksam i en mängd olika sammanhang.

Han har de senaste åren hörts med bl.a. Horncraft, Jazzagenturen, Blue House Jazz Orchestra, Bernt Rosengren Big Band, Ekdahl Bagge Big Band, Lexingtone, Stockholm Hot Seven och även flertalet turnéer i Tyskland med tyska jazzmusiker.

Den senaste skivan, In Between, vann läsaromröstningen till Gyllene Skivan och har blivit fullkomligt överöst med fina recensioner i Sverige men även fått mycket uppmärksamhet internationellt.

”Vinnare av läsaromröstningen till Gyllene Skivan 2021”
- Jazz/Orkesterjournalen

”Very nice! Enjoyed that immensely”
-Randy Brecker

”Alternately bold, expressive, comforting, and engaging, .....among the year’s best.”
-allaboutjazz.com, USA ****

”Erik Palmberg har verkligen mejslat fram ett eget expressivt sound med trådar i nordisk musik och stabila förtöjningar i jazzens pollare. Detta är en förstklassig produktion och ett verkningsfullt bidrag till en levande jazztradition.”
-Opulens

”Responsiv briljans... Lyfter mot skyn” *****

”Inlyssnande samspel genomsyrar hela detta poetiska album. ...tidlöst”

”Lira Gillar”
- Lira


17 november - 19:00

Selma Pinton

Selma Pinton (röst, komposition), Max Agnas (pi, synth), Nils Agnas (tr) och Gabriel Lundh (b).

Jazzsångerskan och kompositören Selma Pintons första EP, ”A Lifetime”, släpptes 2018. Därefter har hon synts på flertalet scener, medverkat som gästkompositör i Bohuslän Big Bands projekt ”Up & Coming” och skrivit musik för och medverkat i flertalet olika grupper och musikaliska sammanhang. Det andra albumet, ”Time Goes Too Slow”, släpptes i slutet av 2021 på bolaget ”the dome.”. Med sig på skivan har hon Max Agnas (piano, synthar), Nils Agnas (trummor) och Gabriel Lundh (kontrabas).

På skivan finns åtta av sångerskan komponerade spår. I musiken får både det stora och lilla plats, böljande
och storslaget, skört och spräckligt. Tillsammans
skapar kvartetten nya spännande ljudlandskap för lyssnaren att följa med i. Berättelsen kommer i första hand och tar musiken dit den vill.

”För hennes vackra röst rymmer lager på lager
med erfarenheter och känslor som hon skickligt
använder för att bära fram sina gripande texter.”
- P1 Kultur

”Ihop med det stabila kompet från de tre herrarna resulterar
det i en njutbar jazzskiva som utan stora åthävor placerar sig på en framträdande plats i det svenska jazzlivet.”
- LIRA Musikmagasin


Entréavgifter

Medlem:
150:- för samtliga konserter.

Ej medlem:
200:- för samtliga konserter.

Ungdom upp till 25 år: Normalt alltid fri entré


Vi reserverar oss för ev. ändringar i programmet.


Här kan du ladda ned hela höstprogrammet i PDF-format.


Tillgänglighet

  • Föreningen har ingen egen konsertlokal, utan hyr.
  • Arrangemangen är på Gamla Elverkets Kultur & Aktivitetshus, Ölandsgatan 8.
  • Konsertlokalen och angränsande utrymmen är anpassade för personer med funktionsnedsättning, bl.a. hörselslinga, och har bra belysning.
  • Finns något problem beträffande tillgängligheten vid våra konserter kontakta oss gärna någon dag före, så kan vi säkert tillsammans hitta lösningar.