PROGRAM.

I och med höstsäsongen 2015 flyttade vi till G.a Elverket, Ölandsgatan 8, med vår ordinarie verksamhet.


Programmet för våren 2022 inleds...

27 januari - 19:00

Stockholm Swing All Stars

Karl Olandersson (trp, voc), Fredrik Lindborg (t.sax, kl, baskl), Klas Lindquist (alts, kl) Dicken Hedrenius (trb), Daniel Tilling (pi), Göran Lind (b) och Mattias Puttonen (tr)

Stockholm Swing All Stars står stadigt i jazztraditionen och har med åren utvecklat ett personligt sound tack vare egna arrangemang och suveräna musiker som helt behärskar jazzens oförlikneliga känsla. Med sväng, pondus och spelglädje skickar de musiken rakt in i hjärtat hos lyssnaren.

Länk till Spotify

Länk till Youtube
OBS!

9 februari - 19:00

Klas Toresson / Erik Söderlind Quartet

Klas Toresson (ten.sax), Erik Söderlind (gi), Niklas Fernqvist (bas) och Jonas Bäckman (tr)

Två av de namnkunnigaste svenska jazzmusikerna just nu, Klas Toresson och Erik Söderlind, kommer nu till Falu Jazzklubb i efterlängtat samarbete. Med sig har de för kvällen basisten Niklas Fernqvist och trumslagaren Jonas Bäckman. Bandet kommer att bjuda på en riktig svängfest där spelglädjen står högt i tak, som brukligt då Toresson och Söderlind delar scen med andra ord. Missa inte detta!

Länk till Youtube
10 mars - 19:00

Amanda Ginsburg Kvartett
(ersätter tidigare annonserat)

Amanda Ginsburg (voc), Filip Ekestubbe (pi), Ludvig Eriksson (bas) och Ludvig Gustavsson (tr).

Inte sedan Monica Z har jazz sjungen på svenska låtit så självklar. Amanda Ginsburgs karriär har gått med raketfart! Båda hennes album har belönats med Grammis för Årets Jazz. Idag är Amanda en av Sveriges största jazzartister. I höstas släppte Ginsburg sitt andra album "I det lilla händer det mesta" som fick musikrecensenterna i landet att höja henne till skyarna!

”…Ginsburgs tonfall som hämtat från guldåldern…”

-Svenska Dagbladet (5/5 i betyg)

Hon har turnerat land och rike kring med utsålda hus och i sommar åker Amanda på turné igen med sin fantastiska kvartett.

Amanda Ginsburgs karriär har gått med raketfart! Efter det varma mottagandet av debutalbumet ”Jag har funderat på en sak” fortsatte framgångarna med Olle Adolphson-stipendium, Stim-stipendier och SKAP:s (Sveriges kompositörer och textförfattares) Jazzpris som gav motiveringen:

”Det finns ett eko av våra legendariska jazzsångerskor i hennes musik. Hon har förmågan att skapa nya och synnerligen charmiga låtar som låter sig inspireras av sin historia, men som talar med en helt egen röst.”

I kompet finns bland annat pianisten Filip Ekestubbe som spelar sensationellt Jan Johansson-fint.

Nu är det dags för Falu Jazzklubb att hylla henne och hennes trio!

Foto: Elvira Glänte


24 mars - 19:00

Sanna Ruohoniemi Kvintett

Sanna Ruohoniemi (voc), Daniel Tilling (pi), Fredrik Lindborg (sax), Lars Ekman (bas) och Daniel Olsson (tr)

Modern jazz, folkton, funk, bebop och tango möts när musikskaparen och jazzsångerskan Sanna Ruohoniemi från Stockholm (urs. Österbotten, Finland) komponerar.

Nu är Ruohoniemi på gång med sitt tredje album. Det blir uppföljaren till "Start from Nothing" som rosades av kritiker både i Sverige och utomlands - bland annat som ett av de bästa nya släppen av Europe Jazz Media Chart i november 2018.

Kritiker har kallat Sannas förmåga att använda sin röst för avundsvärd. Med den bär hon fram insiktsfulla texter på flera språk.

Med på nya albumet och konserterna finns svenska toppmusiker, bland andra 2021 års Gullinpris-tagare Fredrik Lindborg.

Tidningen Opulens skrev om Ruohoniemis gig på Stockholm Jazz Festival 2019:

"Opulens var och lyssnade på hennes konsert under Stockholms jazzfestival, och Finska kyrkan vid Slottsbacken i Gamla Stan gav en fin inramning till en konsert som var starkt varierad. Ryktet om hennes kapacitet hade också spridit sig, och det var mer än fullsatt. Variationen i det musikaliska fanns både i låtvalet och i Sannas röst, som visar upp en stor bredd."

Länkar:

Hemsida

Facebook

Youtube

Foto: Eva Lindblad


7 april - 19:00

Agnas Bros

Kasper Agnas (gi), Max Agnas (pi), Mauritz Agnas (bas) och Konrad Agnas (tr)

2018 gav bröderna ut sin tredje skiva "Lycka till med musiken" som fick väldigt stor uppmärksamhet.

Efter skivsläppet på Fasching i Stockholm åkte bröderna ut på en lång turné med konserter runt om i hela Sverige, men också utomlands, bl.a. på två av världens mest eftertraktade jazzfestivaler: Montreux Jazz Festival i Schweiz och JazzBaltica i Tyskland tillsammans med Nils Landgren.

Till våren 2022 kommer deras fjärde album.

"All appearances I have done with the brothers have been an excitement and there is no doubt that it will remain so even in the future. With courage and much humor are they creating a common goal, to find to people's hearts"

- Nils Landgren

"It was an amazing enrichment to play with the Agnas Brothers. They have all strong, personal voices. The whole Agnas family is very special."

- Pat Metheny

"Så står det skrivet; att våra unga stipendiater ska verka "i Monicas anda". I den andan vill vi se en glädje och en mångsidighet i uttrycket, en enkelhet i framtoningen och en omsorg om medspelare och publik. Vi gläds och inspireras av att dessa fyra unga bröder redan har tillägnat sig gedigna jazzkunskaper och både moget och lekfullt förmedlar en härlig upptäckarglädje. Fraseringen är fantasifull, med en sofistikerad timing. Samspelet är naturligt, obehindrat, öppet och självklart. Vi spår dem en lysande framtid!"

- Monica Zetterlund-stipendiet, (motivering)

"vi i publiken har helt enkelt förbaskat roligt, lika roligt som bröderna själva har på scenen."

Gunnar Wiklund i Folkbladet

Länkar:

Youtube

Spotify
21 april - 19:00

Kristoffersson Band

Erik Kristoffersson (a.sax, bar.sax), Jens Nilsson (t.sax, sopr.sax), Christoffer Nordenström (pi), Jenny Kristoffersson (bas) och Daniel Olsson (tr)

Kristoffersson Band skapades under sensommaren 2021 av Erik och Jenny Kristoffersson för en "one time only"-spelning på Jazzfesten i Västerås. Dock gav denna spelning ringar på vattnet och bandet får under våren 2022 möjlighet att musicera tillsammans igen! Repertoaren består av kompositioner av eller med framstående saxofonlegender, såsom Lars Gullin, Cannonball Adderley och Michael Brecker.
Vi reserverar oss för ev. ändringar i programmet.


Entréavgifter

Medlem:
150:- för samtliga konserter utom 2 december då det är fri entré.

Ej medlem:
200:- för samtliga konserter utom 2 december då det är fri entré.

Ungdom upp till 25 år: Normalt alltid fri entré


Vi reserverar oss för ev. ändringar i programmet.


Här kan du ladda ned hela vårprogrammet i PDF-format.

Obsevera programändringen gällande 10 mars! Det är EJ ändrat i denna PDF! För korrekt info se under 10 mars, längre upp, på denna sida!


Tillgänglighet

  • Föreningen har ingen egen konsertlokal, utan hyr.
  • Arrangemangen är på Gamla Elverkets Kultur & Aktivitetshus, Ölandsgatan 8.
  • Konsertlokalen och angränsande utrymmen är anpassade för personer med funktionsnedsättning, bl.a. hörselslinga, och har bra belysning.
  • Finns något problem beträffande tillgängligheten vid våra konserter kontakta oss gärna någon dag före, så kan vi säkert tillsammans hitta lösningar.