smakprov från skivan
Falu Jazzklubb har släppt en CD-skiva!

Dalarna är ett av de landskap man kanske först kommer att tänka på när man talar om folkmusik och spelmän. Många fina företrädare för den genren finns också dokumenterade, allt ifrån tidiga fonografrullar till dagens CD-skivor.

Men, spelmän finns även inom jazzmusiken, till och med gränsöverskridande, som Nils Lindberg, Lars Gullin, Jan Johansson, Christer Boustedt, Roland Keijser, Jan Allan för att nämna några. Men dessa musiker finns redan att tillgå i skivbutiker eller på nätet. Målet med den här CD-skivan är en inventering av duktiga lokala jazzspelmän i Falubygden, som under många år givit oss Falubor musikaliska högtidsstunder och hållit jazzen levande, trots bistra tider när jazz ansågs vara helt ute.

Uno Pettersson, Jan-Olov Lindholm, Rolf Edström, Björn Askerlund, Reidar Knudsen och Lennart "Jonken" Jonson är och var välkända musikanter och ofta förekommande i jazzsammanhang runt om i Falubygden och nu finns dom alla på denna exklusiva CD-skiva, med härligt bildmaterial men framför allt välljudande och svängig musik.

Som medlem i FJK kan man inhandla denna skiva, med fjorton spår, för det facila priset av 100:-. Ordinarie pris är 120:-. CD:n kommer att säljas på Dalarnas Museum, Turistbyrån, Musikcenter, butiken vid Falu Gruva och naturligtvis på vår egen jazzklubb.


PS. Alla inblandade i denna produktion har ställt upp helt ideellt och gör inga som helst anspråk på ersättning från den eventuella avkastning skivan kan inbringa. Så köper du ett exemplar av denna CD så bidrar du automatiskt till att stödja Falu Jazzklubbs verksamhet.


Lars Ekström