PROGRAM.

I och med höstsäsongen 2015 flyttade vi till G.a Elverket, Ölandsgatan 8, med vår ordinarie verksamhet.


Programmet för hösten 2021 inleds...

23 september - kl 19:00

Violet Green
- Hyllar rockens och bluesens stora divor

Lena Andersson - bas, Carola Andersson Mellqvist - sång, Eva Grund - trummor, Anna Hammarsten - sång/klaviatur, Elsie Petrén - saxofon, Ulla Wrethagen - kapellmästare, gitarr/sång

Kvinnor kan och har alltid kunnat, om nu någon har tvivlat på det! Det framgår med klar tydlighet av den här konserten där Violet Green presenterar kvinnliga ikoner inom musiken - allt från Ma Rainey till Amy Winehouse.

De gamla bluesdivornas motto var "Tell it like it is!" och de bröt tabun och protesterade med svärta och humor mot fördomar och förtryck. Violet Green bjuder oss på en musikhistorisk resa och öppnar en skattkista fylld med musik och anekdoter om kreativa kvinnors livsöden och inflytande.

Det får ni inte missa!

https://sverigesradio.se/avsnitt/1270364


7 oktober - kl 19:00

Maria Kvist Quartet

Maria Kvist, pi/komposition, Linus Kåse, alt-/spransax, Isak Andersson, trummor och Robert Erlandsson, kontrabas.

Maria Kvist är pianist och sångerska med rötterna i Jämtland. Utbildad på Kungliga Musikhögskolan och Berklee College of Music. 2013 kom hennes tredje skiva ”Superficial” (WELA/Plugged). ”Lemon Man” släpptes 2010 (Wime/Border) och ”I read a review” kom 2008 (Wime/Border).

Marias musik har ett starkt uttryck, stort utrymme för improvisation och ett starkt melodiskt fokus. 2011 och 2012 turnerade Maria i Kina, Hongkong och gjorde TV inspelningar på den största engelskspråkiga kanalen i Hongkong Kong.

Maria Kvist och de övriga medlemmarna i denna fantastiska jazzkvartett är alla rutinerade musiker med gedigna bakgrunder som musiker.

”…Hon sjunger även så att Diana Krall borde bli avundsjuk…”

Martin Erlandsson/Hallands Nyheter ”

…Maria Kvist är jazzpianist, utbildad vid Berklee i Boston och hennes kvartett spelar modern, storstadsdoftande jazz, där den för mig okände men suveräne altsaxfonisten Linus Kåse har mycket att säga till om. Men det är nog som sångerska som Maria Kvist imponerar mest, genom att röra sig äventyrligt men bombsäkert i det övre registret….”

Björn Stefansson/Värmlands Folkblad ”

…Kvist är pianist och sångerska – och vilken jazzröst!... Maria Kvist har med sig en fantastisk altsax (Linus Kåse) och två svängande rytmhållare: trummisen Isak Andersson och basisten Robert Erlandson. Hur de bär sig åt vet jag inte, men de sätter nummer efter nummer så att håren reser sig på armarna…”

Thomas Nydahl/Lira


21 oktober - kl 19:00

Jazzcats

Terese Lien Evenstad - violin, Alexander Ivarsson - vokal och klar, Agnes Darelid - trb, Alf Carlsson - gi, Arvid Jullander - bas och Oskar Mattson - tr

The Jazzcats spelar instrumental jazz från den gyllene eran av swing, skrivna av kompositörer som till exempel Duke Ellington, Cole Porter och Count Basie. Gruppen har även några vokala inslag i repertoaren som framförs av klarinettisten Alexander Ivarsson - klassiker som blivit kända genom Frank Sinatra och Nat King Cole. The Jazzcats låter som ett storband fast i ett mindre och mer intimt format med en unik "blåssektion" bestående av trombon, klarinett och violin.

Lyssna på Come Fly with Me här >>>

4 november - kl 19:00

DERUPETO

Tobias Grim - gi, Deodato Siquir - tr/sång, Rubem Faria - bas och Peter Knudsen - pi

Derupeto är en kvartett med internationellt etablerade musiker från Sverige, Brasilien och Moçambique. Genremässigt kan det beskrivas som en mix av ekvilibristisk fusionjazz, lyrisk skandinavisk jazz och svängig world music, eller som de själva beskriver det: "musik med starkt uttryck och mycket hjärta". Göteborgsgitarristen Tobias Grim utgör bandets samlade punkt, även om samtliga bandmedlemmar bidrar med sina kompositioner och musikaliska uttryck.

www.derupeto.com


18 november - kl 19:00

Ann Blom Quartet Expanded

Ann Blom - pi, Karl Olandersson - trp, Paul Kovacs - munspel, Filip Augustson - bas och Jesper Kviberg - tr

Lite info om Ann Blom, jazzpianist:
Hon har funnits med i Stockholms musikliv under många år. Efter studier på KMH:s Musiklärarlinje följde flera år av frilansande där hon spelade i olika Stockholmsbaserade jazzgrupper.

Med tiden började hon undervisa mer och mer och är numer pianolärare med inriktning mot jazz på Kulturskolan i Stockholm och på Kulturama Gymnasium och har haft flera elever som numer är etablerade musiker ute i Jazzsverige. Hon har även under många år undervisat i didaktik i jazzpiano på Musiklärarlinjen på KMH i Stockholm.

För närvarande leder hon en egen grupp med "idel ädel adel", där hon får tillfälle att presentera mer av sina egna kompositioner. Gruppens namn grundas på att hon vid den senaste CD inspelningen "Simplicity Of Heart" utökade sin kvartett med munspelande Paul Kovacs.

Kort sagt:
I ABQ Expanded får hon blomma ut med sitt eget material ihop med dessa stjärnor och sjunger även på några låtar om andan faller på. Detta är en grupp med mycket sväng och stor värme!

Ann Blom Quartet på Spotify

Ann Blom Quartet på Facebook


2 december - kl 19:00

Öppen scen med lokala musiker

Kvällen inleds med en konsert av lärarna på jazzlinjen vid Musikkonservatoriet. 

Därefter bjuder vi in till öppen scen med jam för alla som vill, tillsammans med husbandet. 

Vi önskar alla sugna varmt välkomna till denna jamkväll!

Givetvis fri entré för publik, men "lapp på luckan" kan behövas vid ev fortsatta restriktioner.


Vi reserverar oss för ev. ändringar i programmet.


Entréavgifter

Medlem:
150:- för samtliga konserter utom 2 december då det är fri entré.

Ej medlem:
200:- för samtliga konserter utom 2 december då det är fri entré.

Ungdom upp till 25 år: Normalt alltid fri entré


Vi reserverar oss för ev. ändringar i programmet.


Här kan du ladda ned hela höstprogrammet i PDF-format.


Tillgänglighet

  • Föreningen har ingen egen konsertlokal, utan hyr.
  • Arrangemangen är på Gamla Elverkets Kultur & Aktivitetshus, Ölandsgatan 8.
  • Konsertlokalen och angränsande utrymmen är anpassade för personer med funktionsnedsättning, bl.a. hörselslinga, och har bra belysning.
  • Finns något problem beträffande tillgängligheten vid våra konserter kontakta oss gärna någon dag före, så kan vi säkert tillsammans hitta lösningar.